gif

Rolling Hillscape

Project Name: Quzhou Smart Town Complex Design
Location: Quzhou, China丨Total Area: 100,000㎡
Dates: 2020 (Design) 2021(Construction)

Quzhou Smart Town Complex is located in Quzhou City’s new high-speed railway town, adjacent to Quzhou Sports Campus.  It is a comprehensive office project with a total construction area of 100,000 square meters, including four functional areas, such as smart service center, multiple compound space, technology incubation center and big data super-computing center. The design integrates four different functions into a huge platform and weakens the boundary lines of the project plot, allowing the green landscape to naturally infiltrate into the site. The building is "gently" placed on top of nature. The "city compound" is publicly shared with all citizens and the city guests. Combining with the Quzhou villages, it creates  

a small scaled miniature city. Although the functions of each building are independent, they are tightly integrated into a whole. The building volume is broken up and then connected by rotation to open up the outdoor space by opening part of the enclosure volume. A continuous trail is set on the outside. The ramps and dynamic connection of the ground floor make the broken buildings link orderly and integrate into the new whole. The high or low ramps in series create a space experience of “scenery changes by each step”. The building adopts the design method of low rise and high density to shape the friendly building volume of small scale. The design of sloping roof creates an undulating, well-proportioned architectural landscape. The buildings are unified by undulating sloping roofs. The rolling volumes create a continuous mountain landscape, simulating the silhouette of the mountains to connect the urban skyline along the main road of the city. 


CONTACT US