gif

Green Ark

Project name: Building Energy Conservation Research and Testing Center of China
Location: Shaoxing, China | Total Area: 177500sqm
Project Period: 2018-2020 (Design)  2020 (Construction)

Building Energy Conservation Research and Testing Center of China is a project invested and constructed in Keqiao, Shaoxing by Baoye Group in cooperation with Green Energy Fund of China-US and Building Energy Conservation Association of China , which is aimed at improving the construction of China's building energy conservation technology system, standard system and evaluation system, and strive to contribute to the transformation and upgrading of the industry and the high-quality development of building energy conservation work. The overall design first placed a circular courtyard with a radius of 35m in the core of the site, and the main building was arranged around the circular courtyard. The main building volume is connected by an irregular circular podium volume with three levels of height. The first floor of the building is divided into small scale volumes, forming an open and continuous inner courtyard roadway space. 

The circular form of the podium is placed on the small-scale volume of the first floor, and the main building grows on the podium to form a complete and varied architectural form, which is very symbolic. The east and north of the site is adjacent to the urban road, while the other two sides face the Factory of Baoye Group. The four main interfaces are all important. The facade design of the high-rise building use technique of gradual change vertical lines emphasize the form of high-rise tall and straight, line width wider gradually from bottom to top, at the same time also on the vertical space added a dimension change, the change of line thickness interval increase, the upper part forms a complete volume and further enhances the sense of volume of the building. The central part is annex , which extends horizontally and lifts up in the northeast and northwest to form a beautiful streamlined shape, which makes the building more vivid. The lower part is the small annex , and the middle annex boundary setting retreats, forming a rich grey space, providing the spatial experience of internal and external connection on the urban interface. The main continuation of the facade corresponds to the upper elevation. Locally add richer textures and facade details. The three parts are combined in different directions to form distinctive image display surfaces and integrate into different urban interfaces.


CONTACT US